In The Move - Logo

Voice
Dialogue

img
img
img

Elk mens kent verschillende stemmingen. Vaak weet je alleen niet wat precies die stemming bepaalt. Voel je je de ene keer verdrietig en eenzaam, een dag later denk je misschien wel weer alles aan te kunnen. Die verschillende stemmingen kun je beschouwen als delen in jezelf.

Een veelgebruikte metafoor in Voice Dialogue beschrijft hoe je zelf achter het stuur zit en vrij bent te bepalen wie er naast je zit. Dikwijls denk je echter de bestuurder te zijn terwijl bijvoorbeeld de innerlijke criticus, pleaser of controleur het stuur van je overgenomen hebben – zonder dat je het had beseft.

Voice Dialogue is een methode waarbij je communiceert met de innerlijke delen door ze een stem te geven. Zowel aan de bekende delen als aan delen die verrassend nieuw voor je lijken. Zo bestaan er delen die je leven op de achtergrond bepalen, of juist volledig verbannen lijken te zijn (dominante en verstoten delen).

Je stap voor stap bewust worden van al die innerlijke delen, ze ontdekken en aan het woord laten, kan tot meer innerlijke stabiliteit en geluk bijdragen. En hoe beter je om kunt gaan met je innerlijke delen, hoe beter je in je vel komt te zitten.

Met Voice Dialogue krijg je de regie over je eigen leven, en word je minder beheerst door je stemmingen.

Footer

Sitemap | Disclaimer | Copyright© In The Move - Wijk bij Duurstede/Culemborg