In The Move - Logo

Hatha
Yoga

img
img
img

Hoe sterker je in verbinding bent met je lichaam en jezelf, des te meer je authentiek kunt zijn en jezelf laten zien. Voel je je lichamelijk vitaal en energiek, dan zul je ook op het niveau van gedachten ruimte en beweging gaan ervaren.

Yoga betekent letterlijk juk; naast een verbinding verbeeldt dit woord een evenwicht tussen krachten. In het Sanskriet (klassieke Indiase taal) staat ‘Ha’ voor zon, en ‘tha’ voor maan. ‘Hatha’ drukt dan ook het evenwicht tussen tegengestelden uit: mannelijk-vrouwelijk, lichaam-bewustzijn, spanning-ontspanning enz

Door adem- en lichaamsoefeningen stimuleer en harmoniseer je de energiestroom in het lichaam en worden blokkades opgelost. Dit leidt tot ontspanning, innerlijke rust en vitaliteit. De adem is de brug, die het leven met het bewustzijn verbindt en die lichaam en geest met elkaar verenigt.

Via adembegeleiding kunnen niet alleen ademproblemen, zoals hyperventilatie, worden behandeld, maar ook diverse lichamelijke klachten verbeterd. Vaak is er sprake van een verstoorde adem, waardoor het lichaam veel afvalstoffen in zich heeft en geblokkeerd is geraakt.

Footer

Sitemap | Disclaimer | Copyright© In The Move - Wijk bij Duurstede/Culemborg