In The Move - Logo

Hypnotherapie

img
img
img

Hypnotherapie is een manier om te communiceren met het onderbewuste. Uit onderzoek is gebleken dat 95% van ons gedrag onbewust automatisch is en slechts 5% bewust.

Hypnotherapie maakt gebruik van ons vermogen in trance te zijn. Hiermee heeft iedereen al ervaring, ook zonder het te weten. Denk maar aan een boek of film waarin je zó op kunt gaan dat je iemand niet hoort binnenkomen. Of aan een dagdroom, wanneer je zó in je innerlijke wereld opgaat dat de omgeving erdoor vervaagt.

Hypnose is een soortgelijke ervaring. Onze aandacht is dan zó geconcentreerd dat gemakkelijk contact kan worden gemaakt met het onderbewuste. En het mooie is dat we via het onderbewuste d.m.v. regressies ook op zoek kunnen gaan naar het allereerste begin van (soms hinderlijke) gedragspatronen. Hierdoor krijg je meer inzicht in en controle over onbewuste reacties en ben je sneller in staat om je doel te bereiken.

Onder deskundige begeleiding kan deze therapievorm voor diverse doeleinden worden ingezet. Afhankelijk van de bestaande klachten, motivatie en inzet zijn met hypnotherapie op korte termijn vaak al positieve resultaten te behalen.

Bij hypnotherapie blijft men zich volledig bewust van wat er gebeurt. Men verliest niet de controle over zichzelf.  Na afloop van een sessie zul je je dan ook kunnen herinneren wat zich daarin heeft afgespeeld.

Footer

Sitemap | Disclaimer | Copyright© In The Move - Wijk bij Duurstede/Culemborg